Nová kolekce RAKO NEWS 2024

Společnost LASSELSBERGER, s. r. o., představila novou kolekci keramických obkladů a dlažeb RAKO NEWS 2024, která obsahuje pět nových sérií. Dvě z nich – COMPILA a CASTONE – zahrnují jak obkládačky, tak dlaždice, pouze dlaždice nabízejí série VALS, PLYWOOD a BRICOLA. Série BRICOLA, VALS a CASTONE přinášejí také venkovní dlaždice 60 × 60 cm tloušťky 2 cm.

Compila

Série Compila je zcela nový koncept obkládaček a dlaždic, který přináší neuvěřitelný potenciál do světa interiérového designu bez hranic mezi privátním a profesionálním využitím.

Compila kombinuje dlaždice a obkládačky napříč formáty ve 12 barvách. Čtyři základní, neutrální barvy (paper, cement, shadow a taupe) se kombinují u dlaždic i obkládaček, čtyři barvy (aqua, nude, mint a botanic) jsou nabízeny pouze u obkládaček a čtyři tmavé/zemité odstíny jsou unikátní pro dlaždice (sand, cotto, storm a coal). Škála barevných kombinací a formátů (dlaždice 60 × 120, 60 × 60, 30 × 60, 45 × 45, 30 × 30, 10 × 10 cm/obkládačky 30 × 60, 20 × 40 cm) je téměř nevyčerpatelná.


5x Compila

S lesklými reliéfními pásky 10 × 30 cm, dostupnými v devíti barvách, můžete vytvořit nekonečné množství kombinací, které oživí každou místnost. Vyzkoušejte třeba výraznou červenou obkládačku cotto pro obložení kuchyně nebo jemnou pastelovou barvu mint pro relaxační atmosféru v koupelně.

 

DEKOR HERBS
Symbióza přírodních motivů, ručně malovaného porcelánu a herbáře ve velikosti vytapetované stěny. Nenásilně vnáší do prostoru nádech tradice a dědictví.

DEKOR ONSEN
Onsen označuje tradiční japonské lázně inspirované rituálem očisty. Dekorace zachycuje zenové linie v písku (zvýrazněné díky keramické technologii dryfix), což vytváří prostor pro relaxaci, zaměření se na sebe, meditaci a intimitu.

Přečtěte si:  Budova, nebo hráz? Sportovní areál v nizozemské obci Edam-Volendam s keramickými obklady Rako

DEKOR GAME
Přírodní náhodná sestava v materiálové a barevné škále sesbírané z celé Compily. Umožňuje proměnu v hravý, pestrý, nekomplikovaný prostor. Tento dekor měl pracovní název Halabala, ale hravost zvítězila, proto pojmenování Game.

DEKOR ORNAMENT
Exkluzivní podlahová dekorace, kterou lze použít i na stěny. Spojuje teplo tradičních kobercových vzorů a texturu ornamentální keramiky s celkovou barevností dlaždic Compila. Navozuje harmonii a estetickou pohodu.


Vals

Kouzlo Švýcarských Alp přenášejí do interiéru dlaždice Vals. Inspirovány jsou robustním charakterem hrubozrnného granitu, který se vyskytuje v malebném horském údolí Vals.

Dezén dlaždic Vals je jedinečný, což dokazují výrazné rovnoběžně orientované žíly. Tato detailní charakteristika nabízí flexibilitu ve způsobu pokládky dlaždic 60 × 120 a 60 × 60 cm. Řezaná dekorace najde uplatnění jak na stěnách v interiéru, tak na fasádách nebo podlahách vstupních prostor. Plynulý přechod z interiéru do exteriéru zajistí venkovní dlaždice s tloušťkou 2 cm formátu 60 × 60 cm stejného dezénu a barev, včetně schodovky.

Dlaždice Vals jsou dostupné ve třech sofistikovaných šedých odstínech (fog, natural, pepper), které podtrhují přirozenou barevnost kamene s povrchem ABS (protiskluznost R10/B).

Castone

Castone: inovativní spojení dezénu betonu ve čtyřech šedých odstínech s elegantními prvky teraca a barevně sladěnými kameny.

Povrch ABS poskytuje dlaždicím Castone ve čtvercových formátech 80 × 80 a 60 × 60 cm nejen vysokou odolnost a trvanlivost, ale i bezpečný protiskluzový efekt.

K tomu přidává RAKO outdoorovou verzi 60 × 60 × 2 cm (R11/B) pro použití v exteriéru, která je dostupná ve třech decentních šedých barvách (cement, paper, ash) a béžové barvě dune pro snadné sladění s okolím. Nabídka série se neomezuje pouze na dlaždice, ale zahrnuje také rektifikované matné obkládačky Castone ve dvou světlých barvách ve formátu 30 × 60 cm. Formáty 10 × 10 a 5 × 5 cm podlepené na síti jsou ideální jako dekorace a akcenty a spolu s technickými tvarovkami zajišťují celkovou harmonii a dokonalost každého prostoru, včetně splnění požadavků na vysoce technické a funkční parametry.

Přečtěte si:  Haro systém – speciálně na zeď

Plywood

Ekologický aspekt velkoformátových dlaždic Plywood může být esenciálním prvkem pro architekty a designéry, kteří chtějí vnést do svých projektů „eco chic“ teplou a přirozenou atmosféru dřeva, aniž by se vzdali výhod keramického materiálu.

Série Plywood, matné keramické dlaždice 60 × 120 a 20 × 120 cm inspirované rastrem skládaných dřevěných lamel širokých přibližně 1,5 cm, vytváří iluzi pravého dřeva s jemnými suky a letokruhy, jež každé lamele dodávají autentický vzhled. V nabídce jsou čtyři základní barvy – čistá bílá, dva přírodní odstíny a hluboká černá. Všechny tyto barvy jsou sladěny do stejného tónu, což zajišťuje harmonii a jednotu prostoru.

Dekorace ve formátu 60 × 120 cm, která kombinuje přírodní barvy slámy a medu (straw a honey) v pravidelně se střídajících lamelách, tvoří překvapivý 3D efekt.

Bricola

Dubové a akátové kůly s výraznou kresbou plní navigační funkci jako pylonové pilíře (italsky tzv. bricole) v Benátském zálivu a po letech vlivů živlů je designéři transformují do předmětů s jedinečným příběhem – stejně jako naše dlaždice. Každý kus dlaždice Bricola přináší do prostoru unikátní výraznou kresbu dřeva, která dodá podlaze nebo stěně jedinečný charakter.

V nabídce jsou dva formáty matných dlaždic. Velkoformátová dlaždice 60 × 120 cm dokonale imituje velké dřevěné desky a klasický formát 20 × 120 cm je ideální pro vytvoření efektu řezaných prken, s oblíbeným povrchem ABS, který zajišťuje vyšší protiskluznost při zachování snadné údržby.

Přečtěte si:  Dlažba do gastronomických provozů musí být nejen krásná, ale také odolná a bezpečná

Inspirace pro barevné provedení je ze světa destilátů, jež zrají v barikových dubových sudech, a výsledkem jsou vyzrálé teplé odstíny. Vybrat si lze z barev ale, cognac a barique, které dodají prostoru teplý a přívětivý nádech. Technické detaily, jako jsou sokly, schodovky a schodové tvarovky, jsou součástí nabídky ve všech třech barvách, včetně řezané mozaiky 5 × 5 cm nalepené na síti 30 × 30 cm.

Pro milovníky venkovních prostor nabízíme dlaždice Bricola Outdoor 60 × 60 cm ve dvou světlejších odstínech, které jsou ideální pro použití v exteriéru.

Betonico

Novým přírůstkem oblíbené série Betonico jsou venkovní dlaždice, které nabízejí kvalitu, styl a praktičnost.

Venkovní dlažba Betonico Outdoor o rozměrech 60 × 60 × 2 cm je ideální pro jakékoliv pochozí prostory v exteriéru. Díky svým barevným odstínům a klasickému, avšak nadčasovému dezénu je jako stvořená pro terasy, plochy kolem bazénů, chodníky či příjezdové cesty. Tyto dlaždice lze navíc využít i jako nášlapy do trávy.

www.rako.cz

About Author

Comments are closed.