Pravidelná péče o podlahu zajistí její kvalitu i dlouhou životnost

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pravidelná údržba všech typů podlahovin je velmi důležitá, nejenže podlahová krytina při pravidelné péči dobře vypadá, leckdy dokonce vypadá jako nová. Mimo to může pravidelná péče zajistit několikanásobně delší životnost povrchu, může tak ve výsledku oddálit případnou výměnu na dobu neurčitou. Stejně je to i s kobercovými čtverci, které si pravidelnou péči rozhodně zaslouží.

Obecní Úřad České Libchavy, malebná obec u Ústí nad Orlicí.

Na obecním úřadě v obci České Libchavy u Ústí nad Orlicí péči o podlahu nezanedbávají, pravidelně každý rok se jim o zmiňované kobercové čtverce stará pan Mojmír Blažek. Čištění probíhá mokrou cestou speciálními vysavači a chemií RZ.

Hlavní místnost, kde probíhalo čištění.

Na obecním úřadě České Libchavy se pravidelně každý rok poctivě čistí kobercové čtverce, bez takovéto pravidelné údržby by už pravděpodobně potřebovaly vyměnit

Díky této pravidelné péči se ale o výměně nemusí přemýšlet, natož o ní mluvit. Pravidelnou údržbu provádí pan Mojmír Blažek společně se synem a technikem firmy UZIN Utz Jaroslavem Zapletalem. Celkem na ploše okolo 250 m2 kobercových čtverců tak dochází k systémovému čištění mokrou cestou za pomoci podlahové chemie RZ.

S kvalitními přípravky a dobrou technikou je práce vždy jednoduchá.

Postup čištění není nikterak náročný, pouze je potřeba důsledně následovat jednotlivé kroky. Díky tomu tak zajistíte kvalitní ochranu na dlouhé měsíce. Pro čištění koberců/kobercových podlahovin mokrou cestou/pomocí speciálních vysavačů je metoda jasná: Metoda mokrého čištění pomocí systémového čištění RZ chemie za použití speciálních vysavačů s nanesenou ochranou vrstvou na závěr.

Výrobky RZ jste mohli znát v těchto bílých nádobách, odnedávna jsme ale změnili image

Systémové čištění:
Před čištěním je potřeba podlahu důkladně vysát a zbavit hrubých nečistot následně je silně doporučeno předčištění viditelně znečištěných míst výrobkem RZ Vorreiniger (neředěno) pomocí rozprašovače. Tento speciální čistící prostředek je určen k předběžnému ošetření frekventovaných míst a skvrn před čištěním pomocí mokrého RZ kobercového čistícího systému.

Kobercové čtverce je potřeba důkladně vyčistit mokrou cestou, frekventovaná místak lidně i několikrát za sebou

Hlavní čištění: Probíhá pomocí vysavačů k tomu určených, s použitím čistícího prostředku RZ 450 Hauptreiniger Airfresh, který se dodává jako koncentrát a je ho potřeba naředit před použitím podle technického listu. Běžným ředícím poměrem pro znečištěné podlahoviny je 100 ml přípravku na 7 l vody (běžná nádržka speciálního vysavače). Tento Čistící koncentrát je určen pro základní hloubkové čištění kobercových vláken, kobercových podlah a čalounění. Ideálně za pomoci vysavače pro mokré čištění RZ TURBO XS. Čištění speciálními vysavači je potřeba provést důkladně, na frekventovaných místech jako jsou uličky, chodby a rámy dveří, je pak potřeba provést čištění několikrát.

Aplikace ochranné emulze pro dlouhodobou impregnaci kobercových vláken

Ochranná emulze:
Po důkladném vyčištění celé plochy naneseme ještě do vyčištěného vlhkého povrchu, ochrannou emulzi RZ Faserschutz (neředěno). Tato impregnace odpuzující nečistoty a stabilizující vlákno, které se na barevnou a voděodolnou podlahovinu nanáší pomocí rozprašovače se používá vždy pouze po základním čištění v rámci mokrého čištění.
Tím celý proces končí, už je jen potřeba povrch nechat zaschnout, aby byl opět pochozí a plně zatížitelný.

Foto: Jaroslav Zapletal

Share.

About Author

Comments are closed.