Capacryl PU univerzální vodou ředitelný email

V současné době začíná mezi profesionálními malíři a natěrači vzrůstat poptávka po produktech, které jsou synonymem kvality a odolnosti a zároveň jsou šetrné ke zdraví. Společnost Caparol si je těchto požadavků vědoma a ve svém vývoji dlouhodobě klade důraz na ochranu zdraví nejen těch, kteří prostory užívají, ale i samotných pracovníků. Důkazem zaměření na zdraví je i skutečnost, že Caparol přišel již v roce 1985 s první disperzní interiérovou barvou na světě bez rozpouštědel a s minimem těkavých látek. Caparol v tomto zaměření pokračuje a lze to vidět nejen u laků, ale i interiérových barev, fasádních barev a zateplení.

Produktem, který splňuje všechny zmíněné požadavky na kvalitu, odolnost i zdraví, je Capacryl PU. Jedná se o polyuretanový emailový lak vhodný na dřevo, kov, sklo i stěny. Díky svému vodou ředitelnému složení je bez zápachu a práce s ním je zdravotně nezávadná. Zaměření na zdraví dokazuje i získaný certifikát pro použití na nátěry dětského nábytku a dětských hraček dle ČSN EN71-3.

Unikátní vlastnosti, univerzální použití

Capacryl PU lze použít nejen v interiéru, ale i v exteriéru, a to na rozměrově stálé dřevěné konstrukční součásti, kovy, sklo a tvrzené PVC. Díky své difuznosti, omyvatelnosti a vysoké odolnosti vůči dezinfekčním prostředkům je vhodný i pro nátěry stěn a stropů v náročných prostředích, jako jsou nemocnice nebo potravinářské provozy.

Rychlost aplikace

Výhodou produktu Capacryl PU je jeho rychlé schnutí, což pracovníkovi zabezpečí efektivnější práci bez zbytečného čekání. Při aplikaci lze zvolit téměř jakýkoliv způsob nanášení – ať už standardní štětec, váleček nebo nejefektivnější stříkací zařízení.

Přečtěte si:  Amphibolin - ideální nátěr pro podzemní garáže nebo podchody

Vzhled a odolnost

Capacryl PU je dostupný ve třech variantách stupně lesku – vysoký lesk, hedvábný mat a mat, což umožňuje dosáhnout zákazníkem požadovaného efektu. Díky odolnosti vůči skvrnám a mechanickému
poškození zanechává povrch dlouhodobě krásný. Výhodou je možnost tónování do široké palety odstínů.

Systém řady Capacryl PU

Řada Capacryl obsahuje kromě emailového laku také základní a pomocný vyrovnávací nátěr. Capacryl Haftprimer, základní nátěr, doporučujeme použít na méně přilnavé povrchy, jako je plast, sklo, PVC nebo nekorodující kovy. Pro vytvoření dokonale hladkého povrchu doporučujeme použití vyrovnávacího mezinátěru – Capacryl PU-Vorlack.

Nejčastější aplikace

Vysoká oděruvzdornost, mechanická odolnost a univerzálnost předurčují emailový lak Capacryl PU do prostředí s velkým pohybem osob, a tím i související mírou zatížení. Nejčastější použití tohoto produktu je na stěny společných prostor, nábytek a ocelové konstrukce.

Stěny ve školách a školkách

Ve školách a školkách investor ocení především vysokou oděruvzdornost, mechanickou odolnost a dlouhotrvající efekt nátěru. Největší výhodou produktu je v tomto kontextu ekologická nezávadnost, související certifikace ČSN EN71-3 a ředitelnost vodou zajišťující aplikaci bez zápachu. Díky rychlému zasychání nátěru natěračské práce jen minimálně naruší činnost zařízení.

Stěny v nemocnicích a pečovatelských domech

Vysoká odolnost povrchu, omyvatelnost a možnost použití dezinfekčních prostředků je důvodem značné obliby tohoto emailového laku.

Schodiště a chodby v bytových domech

Capacryl PU ve velkém nahrazuje rozpouštědlové barvy, které se dříve hojně používaly na části stěn společných prostor bytových domů. Oproti standardním olejovým barvám nabídne aplikaci bez zápachu, vyšší odolnost a zdravotní nezávadnost.

Přečtěte si:  HOSTAGRUND 3v1 PRIM S 2177 - pro garážová vrata i kovové konstrukce

Ocelové konstrukce

Capacryl PU je vhodný i na nátěry ocelových konstrukcí. Skvělým pomocníkem je nízkotlaké nebo vysokotlaké stříkání, airless nebo airmix.

Kovové fasádní obklady

Capacryl PU doporučujeme i na stříkání kovových fasádních obkladů. Výhodou je rychlé zasychání, které usnadní plánování práce především v jarních a podzimních měsících.

Konstrukční díly z neželezných kovů

Díky univerzálnosti lze Capacryl PU použít pro všechny typy povrchů včetně neželezných kovů, jako je měď, hliník a zinek.

Renovační nátěry dřevěného nábytku

Pokud potřebujete zrenovovat kuchyňskou linku, natřít dveře nebo jiný nábytek, stačí štětec a váleček, případně nátěr můžete nanést stříkáním, které v tomto případě zabezpečí dokonale hladký povrch.

www.caparol.cz

About Author

Comments are closed.