Luxol – tradice s respektem k životnímu prostředí

Dřevo stárne, a ztrácí tak svou krásu, ale s trochou péče mu ji snadno opět vrátíte. Než se ovšem pustíte do samotné renovace, zvolte vhodný a kvalitní nátěr, který s tím vším pomůže.

Tradiční česká značka Luxol je oblíbená již přes 40 let. V posledních letech se svými produkty, jako jsou Luxol Dekor a Luxol Originál Vintage, snaží přiblížit i mladší generaci. Výrobky přinášejí nejen skvělé vlastnosti, ale zároveň i trendy odstíny, které dřevu dodají ten správný „šmrnc“.

Ideálními pomocníky v péči o dřevo jsou produkty z řady Luxol Originál. Díky vylepšené receptuře chrání tenkovrstvá lazura Luxol Originál dřevěné předměty proti povětrnostním vlivům a UV záření. Navíc nabízí bohatý výběr zajímavých odstínů, které zvýrazňují přirozenou strukturu dřeva. Díky speciální technologii vody v oleji nátěr lépe penetruje do dřeva, zvyšuje jeho vodoodpudivost a zaručuje rovnoměrný rozliv. V této řadě najdete také Luxol Originál AQUA a Luxol Originál Vintage. Luxol Originál AQUA je tenkovrstvá olejová vodou ředitelná lazura pro dekorativní nátěry dřeva v exteriéru. Chrání jej proti UV záření, je rychleschnoucí, dodává mu matně saténový vzhled, zajišťuje zvýšenou vodoodpudivost, vysokou přilnavost nátěru a mechanickou odolnost. Díky krémové konzistenci se snadno aplikuje a již po 90 minutách je odolná vůči dešti. Luxol Originál Vintage je tenkovrstvá olejová lazura, která dodá dřevu starobylý nádech. Zajišťuje jeho povrchu zvýšenou vodoodpudivost, mechanickou odolnost, aktivní UV ochranu a hluboko do dřeva penetruje.

Přečtěte si:  Alkyton - nátěr přímo na rez, kov, dřevo nebo pohledový beton

Pokud toužíte po svěžích neotřelých barvách, vyzkoušejte Luxol Dekor. Jde o krycí olejovou lazuru na vodní bázi pro dekorativní nátěry, která je vhodná jak do interiéru, tak i exteriéru. Zajišťuje vysokou přilnavost nátěru, mechanickou odolnost a je rychleschnoucí (nátěr suchý na dotek po 3 hodinách). Luxol Dekor zachovává viditelnou strukturu dřeva a můžete si vybrat z 10 trendy odstínů.

Dalšími produkty z portfolia značky Luxol jsou Luxol Lak s UV ochranou, který je vhodný pro nátěry dřevěných povrchů vystavovaných vyšším povětrnostním vlivům. Dále Luxol Lodní lak pro dřevěné povrchy umístěné ve vlhkém prostředí, Luxol Lak na parkety s vysokou mechanickou odolností proti poškrábání vhodný na dřevěné podlahoviny a zábradlí, Luxol Barva na okna a Luxol Základní barva na okna, což jsou syntetické barvy pro vrchní nebo základní nátěr dřeva a dřevěných prvků, jako jsou okenní rámy, okna či dveře. A v neposlední řadě také Luxol Interiérový lak a Luxol Interiérový lak AQUA, což je bezbarvý lak pro nátěry dřevěných ploch v interiéru na bázi rozpouštědel, který je dostupný v lesku i matu.

www.luxol.cz

About Author

Comments are closed.