Oblíbená kolekce vinylových podlah MERIT nově v lepené variantě

V kolekci podlah MERIT nenajdete pouhé obyčejné podlahy, ale kombinaci elegance, odolnosti a jednoduché instalace, která učiní interiér krásnějším a také pohodlnějším. Nyní je navíc ve Světě podlah k dostání i v lepené variantě Glue Down. Ta je díky vysoké stabilitě vhodná jak do domácností, tak do komerčních prostor nebo nemocnic.

Odolnější proti vlhkosti

Podlahy MERIT GD jsou navrženy tak, aby odolaly vlhkosti a vodě. Skvěle se proto hodí i do místností, jako je kuchyně nebo koupelna. Při nesprávné pokládce však hrozí, že se voda či vlhkost dostanou pod podlahovou krytinu, kde se může objevit plíseň. Právě lepená varianta je v tomto případě pojistkou, že bude krytina dostatečně zafixovaná, voda se pod ni nedostane, a užívání tak bude bezproblémové.

Samotné lepení podlahy je vhodné do mokrého, polomokrého i odeschlého lože. Důležitá je i volba konkrétního lepidla. Ideální je zvolit to, které doporučuje samotný výrobce, tedy Ardex či Chemos. Správná pokládka krytiny s použitím vhodných materiálů zajistí dlouhou životnost podlahy MERIT GD.

Ideální pro podlahové vytápění

Jednou z hlavních výhod podlah z této kolekce je bezesporu jejich pevnost a stabilita. Vydrží v podstatě jakoukoliv zátěž až do RAL 32. MERIT GD je možné položit na téměř jakýkoliv rovný, pevný a suchý základ, například na keramické dlaždice. Lepená varianta navíc představuje skvělou volbu pro instalaci na podlahové vytápění, díky své tenké konstrukci dokonale propouští teplo.

Přečtěte si:  Trendy: Vinylová podlaha nejen na podlaze

Antimikrobiální vrstva

Podlahové desky jsou navíc ošetřeny speciální povrchovou úpravou. Ta chrání před skvrnami, poškozením a nárazy. Součástí je i antimikrobiální vrstva, která eliminuje množství bakterií a mikrobů na povrchu podlahy. Díky tomu jsou podlahy z kolekce MERIT GD vhodné i do místností, kde panují přísné hygienické podmínky, jako jsou nemocnice, laboratoře nebo ordinace lékařů.

Široká škála dekorů

Kolekce MERIT GD nabízí hned několik dekorů, které imitují dřevo. V Supellexu jich je na výběr sedm, všechny v odstínech dubu. Paleta dekorů zahrnuje teplé barevné tóny a také minimalistické šedé odstíny, které skvěle zapadnou do moderního i rustikálního interiéru. Nášlapná vrstva je navíc transparentní a dekoru poskytuje ochranu proti oděrkám a změně barvy.

www.supellex.cz

About Author

Comments are closed.