BARVY Profi 4-5/2024

Vážení čtenáři,

letní dny plné barev jsou už skoro za námi, kde však stále rezonují, to jsou tapetové trendy. V rubrice Design si je „na tapetu“ vzala Ing. Iva Bastlová, DiS., a v jejím příspěvku zjistíte, že u tapet stále vedou motivy přírody, především rostlin. Poněkud zvláštní název Biofilic design v sobě skrývá vrozenou lidskou náklonnost k přírodě a vyjadřuje přístup k architektonickému a interiérovému designu, který se snaží integrovat prvky přírody do prostředí a vytvářet prostory, které podporují hluboké spojení s přírodním světem.

Při vyslovení slova „koroze“ napadne většinu lidí rezivění železa a železných konstrukcí. Koroze je však samovolné, postupné rozrušení jak kovů, tak nekovových organických i anorganických materiálů (např. hornin či plastů) vlivem chemické nebo elektrochemické reakce s okolním prostředím. V současnosti jsou v průmyslově vyspělých zemích ztráty způsobené korozí ve výši 2–3 % HDP. Odhaduje se, že v ČR způsobí koroze ztrátu ve výši 150 až 200 miliard korun ročně. Nejčastějším způsobem, jak zabránit korozi, je aplikace nátěrových hmot. Aby škody způsobované korozí byly minimální, o tom, na co si dát pozor při nových nátěrech a čeho se vyvarovat při opravných nátěrech, pojednává článek Ing. Richarda Miliče, CSc., který uvádí jedno ze tří hlavních témat tohoto vydání.

Druhé je zaměřeno na malířské nářadí a krom přehledu novinek na našem trhu shrnujeme, jaké základní nářadí a pomůcky by neměly chybět ve výbavě malíře. Třetí „profi téma“ tohoto vydání se týká možností nátěrů podlah a materiálů na ně určených.

Přeji vám krásné babí léto a příjemné čtení.

JANA KOMÁRKOVÁ,
šéfredaktorka


Více se dozvíte v tištěném vydání časopisu BARVY Profi, který si můžete předplatit na 1 rok za 400 Kč a budete ho pravidelně dostávat do vaší poštovní schránky.

OBJEDNÁNÍ PŘEDPLATNÉHO

  • SMS na číslo: + 420 776 272 149 ve tvaru: název časopisu, jméno, příjmení, ulice, číslo popisné, PSČ, město
  • e-mailem: marketa@iproffi.cz

ČASOPIS V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ

Časopis BARVY Profi můžete číst také v elektronické podobě na svých mobilních zařízeních a počítačích.  Prostřednictvím Digiport si můžete zakoupit jednotlivé číslo či objednat půlroční nebo roční předplatné.  Aktuální vydání je po zaplacení k dispozici ihned ke čtení.

Koupit elektronickou verzi BARVY Profi

About Author

Comments are closed.