PODLAHY Profi 4-5/2024

Vážení čtenáři,

říká se, že opakování je matka moudrosti, a ať už se nám to líbí nebo ne, stará rčení jsou většinou pravdivá. Připomíná to i v titulku ke svému článku v jednom z hlavních témat tohoto čísla Pepa Voborník: A zase to nářadí, jenže bez něj to prostě nejde. Opět se s ním podíváme, jaké nářadí by měl mít podlahář ve své výbavě, a taky na to, co je nutné mít pro pokládku jednotlivých typů podlahovin.

Blíže prozkoumáme trendy v laminátových podlahovinách: zde je aktuální minimalismus, světlé odstíny a geometrické vzory, alespoň tak to shrnulo pro rok 2024 sdružení evropských výrobců EPLF. Stálicí až konstantou je dekor dubu, a stále je tak kladen důraz na ekologičtější a udržitelné materiály, v technologické oblasti pak na odolnost vlhku a vodě.

S doc. Jiřím Dohnálkem, CSc., se v článku Expertní systém pro hodnocení průmyslových podlah zaměřujeme na návrh metodiky hodnocení, která by umožnila alespoň částečně kvalitové posouzení průmyslové podlahy a dokázala vytvořit všem zúčastněným stranám základ pro korektní jednání.

Na zámku Ploskovice probíhala od září 2023 do května 2024 obnova interiérů hlavní návštěvnické trasy. Zrestaurovány byly nástěnné malby Josefa Navrátila, vyměněny tapety a čalounění podle černobílých fotografií z první republiky, také se restauroval nábytek, lustry, zrcadla a další zařízení a v neposlední řadě parketové podlahy. Na krásný výsledek se můžete podívat v rubrice Podlahy na našich zámcích nebo se třeba do krásného kraje kolem Litoměřic vydat na výlet.

Přeji vám krásné babí léto a příjemné čtení.

JANA KOMÁRKOVÁ,
šéfredaktorka


Více se dozvíte v tištěném vydání časopisu PODLAHY Profi, který si můžete předplatit na 1 rok za 400 Kč a budete ho pravidelně dostávat do vaší poštovní schránky.

OBJEDNÁNÍ PŘEDPLATNÉHO

  • SMS na číslo: + 420 776 272 149 ve tvaru: název časopisu, jméno, příjmení, ulice, číslo popisné, PSČ, město
  • e-mailem: marketa@iproffi.cz

ČASOPIS V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ

Časopis PODLAHY Profi můžete číst také v elektronické podobě na svých mobilních zařízeních a počítačích.  Prostřednictvím Digiport si můžete zakoupit jednotlivé číslo či objednat půlroční nebo roční předplatné.  Aktuální vydání je po zaplacení k dispozici ihned ke čtení.

Koupit elektronickou verzi PODLAHY Profi

About Author

Comments are closed.