Sametový šeřík – barevný trend na rok 2024 značky Dulux

Každý rok představuje značka prémiových barev Dulux nový barevný odstín, který je výsledkem rozsáhlého výzkumu globálních společenských, designových a spotřebitelských nálad. Pro rok 2024 bude tímto barevným trendem odstín nazvaný Sametový šeříkTM. Tato pastelově růžová uklidňující barva má být odrazem toho, po čem společnost v roce 2024 nejvíce touží – klidu, stability a radosti z každodenních věcí.

Již 20 let pořádá Mezinárodní estetické centrum společnosti AkzoNobel setkání, kde se světoví designoví odborníci dělí o své poznatky o tom, kam se svět ubírá. Tyto myšlenky pak převádějí do ústředního tématu a barev, které vystihují aktuální náladu – barvy roku a řady barevných palet. Barva je totiž nejjednodušší způsob, jak změnit atmosféru prostoru, a kreativní možnosti jsou neomezené. Různé odstíny lze kombinovat mnoha způsoby, a dodat tak prostředí jedinečný a osobní nádech.

Proč byl jako Barva roku 2024 vybrán právě pastelově růžový odstín? „Sametový šeříkTM je jemná, přívětivá a uklidňující barva, která vnáší do prostoru pocit rovnováhy a měkkosti. Je sladká, ale ne přeslazená, a skvěle funguje samostatně i jako pozitivní základ pro řadu dalších odstínů. Hodí se tak k vytváření klidných a příjemných prostor, po kterých mnozí z nás v dnešním nestabilním světě touží,“ vysvětluje David Franěk, Senior Brand Manager značky Dulux.

Součástí barevného trendu na rok 2024 jsou zároveň tři příběhy hřejivých, uklidňujících a povznášejících barevných palet. Byly navrženy tak, aby si každý mohl vybrat trendy a harmonické odstíny stěn, které odrážejí jeho jedinečnou osobnost.

Přečtěte si:  Lazury Dulux - jarní údržba dřevěných prvků domu i v zahradě

Hřejivé barvy

Tuto barevnou paletu tvoří syté zemité tóny. Kombinuje odstíny kamene, země a půdy a nabízí bezpečí a jistotu.

Uklidňující barvy

Tato barevná paleta, které dominují přírodní odstíny, evokuje myšlenky na krajinu a podstatu života a spojuje jemnou zeleň a modř lesů a moří. Její tóny pomáhají pročistit mysl, přinášejí klid a uvědomění si důležitosti jednoduchých věcí.

Povznášející barvy

Snová šeříková, energizující žlutá a další moderní pastelové tóny této palety vykouzlí úsměv na tváři a podpoří pozitivní pocity. Její odstíny naznačují nové možnosti a okamžiky povznášející radosti.

Barvu roku 2024 Sametový šeříkTM (kód: AN.02.76) a další odstíny z nových barevných palet pro vás připraví v míchacích centrech Dulux. V barevném odstínu Sametový šeříkTM je možné vybírat různé druhy produktů. Rozzářit tak s ním můžete nejenom zeď, ale i dřevěné či kovové předměty.

Další inspiraci najdete také na účtu DuluxCZ na Facebooku a Instagramu nebo na YouTube kanálu Dulux CZ&SK.

www.dulux.cz

About Author

Comments are closed.