ETERNAL – možnosti ochrany kovových povrchů

Pro ochranu výrobků z kovu je na trhu k dispozici široká škála nátěrových hmot, od rozpouštědlových po vodou ředitelné, jednosložkové, ale i vícekomponentní. Dle použití rozlišujeme barvy základové a vrchní dekorační. Základový nátěr je potřeba použít v případě, že je konstrukce vyrobena z běžné oceli bez ochranné vrstvy.

Základové nátěry zvyšují odolnost konstrukce pomocí antikorozních pigmentů, které snáze korodují než podklad, a korozní činitelé se vyčerpají, aniž by poškodili konstrukci. Zde jednoznačně platí, čím silnější je vrstva ochranného nátěru, tím déle chrání. Ideálním výrobkem z řady vodou ředitelných barev je ETERNAL antikor akrylátový od českého výrobce AUSTIS a.s.

Na základní nátěr následně naneseme vrchní ochranný nátěr, který má ochránit základovou vrstvu nátěru a konstrukci, působí rovněž esteticky a barevně doplňuje celkovou koncepci stavby.

Vybírat lze z barev lesklých, pololesklých a matných, v základních odstínech i s možností tónování do téměř libovolného odstínu. Jedním z takových výrobků je ETERNAL mat akrylátový. Jedná se o vrchní barvu pro venkovní i vnitřní použití, která vytváří vysoce elastický povrch s dlouhou životností na povětrnosti. Je určena pro nátěry pozinkovaného plechu a konstrukcí a k nátěrům oceli opatřené antikorozním základním nátěrem. Barva se prodává ve dvaceti základních odstínech a dvou odstínech ve variantě COOL, která je vhodným řešením proti přehřívání povrchů vlivem slunečního záření; další odstíny jsou nabízeny formou přímého tónování do bází, kde je možné získat až pět tisíc barevných odstínů.

Přečtěte si:  ETERNAL: jak odstranit plísně v interiéru

Lze také použít speciální samozákladující nátěry k přímé aplikaci na kovové podklady. Mezi ně patří také vodou ředitelný ETERNAL na kovy, nátěrová hmota s vysokou adhezí k povrchu, se zvýšenou ochranou proti korozi, vysokou odolností UV záření a povětrnostním vlivům. Prodává se ve 12 základních odstínech, kde jsou zařazeny také dva v kovářském dekoru, tyto odstíny obsahují jemné částice železité slídy, které dodají finálnímu nátěru třpytivý charakter a esteticky celou konstrukci povznesou. Vybrané tmavé odstíny lze také objednat ve variantě COOL. Tento výrobek lze tónovat do 1500 pastelových odstínů.

www.barvy-eternal.cz

About Author

Comments are closed.