Ochrana podlah v garážích a parkovacích domech od Murexinu

Ulice měst, ale v posledních letech i mnohých vesnic, jsou přeplněny parkujícími vozidly. Vozový park se v důsledku zvyšující se životní úrovně neustále rozrůstá, doprava houstne a na ulicích začíná být poměrně těsno. Důsledkem tohoto jevu je vytváření zón rezidenčního parkování ve městech a masivní nárůst parkovacích ploch pod úrovní terénu.

Podlahy těchto prostor jsou trvale vystaveny vysoké mechanické a chemické zátěži. Zejména v komerčních parkovacích domech jsou vystaveny intenzivnímu smykovému namáhání. Časté používání rozmrazovacích solí v zimním období a úkapy provozních kapalin, jako jsou motorové oleje a brzdové kapaliny, představují pro nosné železobetonové konstrukce rovněž nemalou zátěž. O neustálé hrozbě karbonatace betonu vlivem pronikání oxidu uhličitého do jeho struktury ani nemluvě.

MUREXIN nabízí ve svém širokém portfoliu certifikované systémy povrchové ochrany, které jsou perfektním řešením pro finální úpravy povrchů v podzemních garážích, nadzemních podlažích a na nájezdových rampách, včetně propracovaného řešení konstrukčních detailů.

Přehled systémů Murexin

PODLAHY NA TERÉNU – OS 8

Vnitřní pojížděné parkovací plochy situované pod úrovní terénu jsou vystaveny riziku pronikající zemní vlhkosti. Příčinou je kapilární vzlínavost, která umožňuje vystoupání vlhkosti ze zeminy do konstrukce a její šíření v ní. OS 8 je systémové řešení na ochranu tohoto typu podlah před vlhkostí. Tenkovrstvý povlakový systém se dá přesně přizpůsobit lokálním podmínkám, a představuje tak ekonomické řešení pro povrchovou ochranu podlah na terénu.

PROTISMYKOVÁ POVRCHOVÁ ÚPRAVA NÁJEZDOVÝCH RAMP – OS 13

Přečtěte si:  Integrovaná podložka ušetří u rigidních podlahovin mnoho času i námahy

Nájezdové rampy jsou oproti běžně pojížděným plochám vystaveny mnohem vyššímu, zejména smykovému, namáhání. Proto je na těchto často úzkých a strmých místech ochrana proti mechanické zátěži velmi důležitá. I s ohledem na vyšší riziko dopravních nehod, než je tomu na zbývajících plochách parkovacích domů. Ideálním řešením je systém OS 13. Tento středněvrstvý povlak poskytuje dostatečně hrubý protismykový povrch a díky své elasticitě dokáže překlenout i trhliny v podkladu.

PODLAHY V MEZIPATRECH – OS 11B

Systémové řešení OS 11b díky své vysoce elastické polyuretanové vrstvě poskytuje nejvyšší schopnost přemostění statických trhlin v rámci systémů MUREXIN. Strukturovaný protismykový povrch zvyšuje adhezi pneumatik, a napomáhá tak bezpečnosti provozu. Jednotlivé plochy parkovišť na mezipatrech lze pro zvýšení přehlednosti snadno barevně odlišit.

OCHRANA STĚN A STROPŮ

Stěny a stropy parkovacích domů jsou také vystaveny zvýšenému namáhání, zejména výfukovými zplodinami a rovněž pronikajícím oxidem uhličitým. K jejich ochraně slouží speciální disperzní nátěry s vysokým odporem proti pronikajícím zplodinám. Pro povrchovou ochranu pochozích ploch, jako jsou schodiště a chodby, jsou vhodné epoxidové nátěrové systémy, např. EP 20 a AS 1500. Jejich předností je vysoká mechanická a chemická odolnost a široká škála probarvení dle vzorníku RAL. Hodí se rovněž pro vytvoření vodorovného a svislého navigačního systému.

www.murexin.cz

About Author

Comments are closed.