Výběr z podlahářské chemie od firmy F. Ball and Co. a Floorwise Group

Podkladní vrstva je mnohdy důležitější než samotná krytina, to ví dnes již většina podlahářů. Pokud je podklad nevyhovující a je třeba jej znivelizovat, ať již kvůli hrubosti či nerovnosti podkladu, má prováděcí firma možnost přidat se k tisícům spokojených podlahářů z Britských ostrovů, kteří používají prověřené materiály F. Ball and Co. Ltd. a Floorwise Group Ltd. Firma ProFlooring s.r.o. má ve svém portfoliu výběr primárně rychlých stěrek, u kterých nemusíte čekat 24–48 hodin, až budou suché, či mít obavu, že budou vykazovat vlásečnicové praskliny nebo nevydrží požadovanou zátěž.

Od výrobce F. Ball and Co. Ltd. můžete ve většině případů volit vysokozátěžovou stěrkovou hmotu Stopgap 300 HD.


  • Pracovní čas 20–30 minut.
  • Pochozí po 90 minutách.
  • Pokládka podlahových krytin od 6 hodin na savém a 12 hodin na nesavém podkladu. Před aplikací na savém i nesavém podkladu lze použít univerzální penetraci P131, kde 5litrové balení vystačí na 100 m² při ředění 4 : 1 nebo na 50 m² neředěné; doba schnutí pouze cca 20–30 minut na savém podkladu a 60 minut na nesavém. (Tip: Pro aplikaci na hladkém nesavém podkladu nebo při vyšších tloušťkách je lepší použít P141 – penetraci obsahující uPVC částice, která zasychá po 15 minutách do tvrdého texturovaného povlaku.)

Od firmy Floorwise Group Ltd. stojí za povšimnutí také Floorwise Pro-Screed Ultra, což je dvousložková a rychletuhnoucí, latexovo-polymerová nivelační a vyhlazovací hmota s vynikající tekutostí a přilnavostí. Má dlouhou otevřenou dobu pro snadné použití. Není nutné žádné přesné odměřování vody nebo stres z nedostupnosti vody na stavbě. Míchá se 20 kg směsi s 5 l emulze.

Přečtěte si:  LVT Systém od firmy F. Ball and Co. Ltd


  • Pracovní čas cca 20 minut.
  • Pochozí po 80 minutách.
  • Pokládka podlahové krytiny po 3 hodinách.
  • Pokládka keramických dlaždic dokonce po 2 hodinách.
  • Určena je pro tloušťky aplikace 2–22 mm.
  • Má vynikající rozliv a aplikační vlastnosti.

Složení stěrky je vhodné pro použití na staré zbytky lepidla, je odolná vůči vlhkosti, lze ji použít nad a pod uzávěrou vlhkosti. Vhodná je také na dřevěné podklady a pro použití přes standardní podlahové vytápění. Má jen velmi slabé aroma. U většiny podkladů není nezbytně nutný základní nátěr, nicméně k dispozici jsou penetrace Pro-Screed Prime nebo Pro-Screed Prime & Grab.

www.proflooring.cz

About Author

Comments are closed.