Pákové baterie Schell Modus s termostatickou kartuší přináší výraznou úsporu i uživatelský komfort

Přestože se ve veřejných budovách stále více prosazují elektronické armatury, pákové baterie se nadále těší vysoké oblibě. Svědčí o tom i úspěch nedávno uvedené umyvadlové a sprchové baterie Modus EH-T, resp. MD-T tradičního německého výrobce Schell.

Mnozí provozovatelé veřejných a komerčních budov mají stále důvod upřednostňovat pákové baterie před elektronickými. K jejich provozu například není potřeba připojení na elektrickou síť, nebo bateriové napájení. Značkové pákové baterie se vyznačují dlouholetým bezproblémovým chodem, snadným ovládáním a samozřejmě také značnou úsporou vody a energie – například oproti klasickým kohoutkovým bateriím, které rozhodně stále nejsou v sanitárních prostorách výjimkou, přináší úsporu 30-40 % vody.

Schell proto záhy po uvedení elektronických baterií Modus připravil dle současných požadavků trhu také jejich termostatické pákové varianty a to nejen pro umyvadlo, ale také sprchu. Zákazníci se opět můžou spolehnout na největší devízy výrobků Schell, tedy odolnost, bezproblémová funkčnost a dobrý poměr ceny a kvality. Čím dál více majitelů a provozovatelů veřejných a komerčních budov si dovede spočítat, že instalace kvalitních značkových sanitárních armatur jim v dlouhodobém horizontu přinese výraznou úsporu, ať již se to týká plateb za vodu a energie, nebo financí na údržbu či případnou výměnu poruchových laciných produktů z Asie.


Nové pákové termostatické armatury Modus EH-T a MD-T s ochrannou proti opaření jsou určeny pro veřejný a poloveřejný sektor, uplatní se tedy především ve školkách, školách, zdravotnických zařízeních, domech s pečovatelskou službou, zařízeních pro osoby s omezenou pohyblivostí, ale také fitness centrech a dalších vnitřních sportovištích. Již zmíněná odolná konstrukce zaručující dlouholetý bezproblémový provoz je vhodná pro všechny prostory s náročným každodenním provozem.

Armatury Modus EH-T a MD-T jsou osazeny kartuší ThermoProtect, která se automaticky zablokuje při případném výpadku studené vody a zaručuje tak ochranu proti opaření. Pro běžné používání je teplota vody nastavena automaticky na 38° při maximálním otočení ovládací páky umyvadlové baterie a na 43 °C u sprchové armatury MD-T. Ta má navíc ochrannou funkci pláštěm IsoBody, kdy se uživatel při manipulaci s baterií dotýká pouze chladnějšího plastu, který plně kryje mosazné tělo a nespálí se.

Schell u všech svých výrobků garantuje použití vysoce kvalitních materiálů a poctivé dílenské zpracování. Naplňuje tím beze zbytku očekávání zákazníků od výrobků označených visačkou Made in Germany. Nabídka armatur MODUS tak nyní uspokojí nejnáročnější zájemce se specifickými požadavky. Vybírat je možno z těchto zcela nových pákových armatur, nebo osvědčených moderních elektronických umyvadlových armatur v různých provedeních (stojánkové i nástěnné v různých délkách provedení).

Technický popis umyvadlové armatury Modus EH-T:

  • jednopáková baterie s termostatickou kartuší ThermoProtect
  • dvě provedení rukojeti: základní a designová
  • průtok: max. 5 l/min nezávisle na tlaku vody
  • možnost dodatečné montáže perlátorů pro požadavky certifikace LEED/BREEAM
  • provozní tlak: 1,0-5,0bar
  • materiál: rukojeť z tlakového zinkového odlitku, tělo z hygienicky nezávadné mosazi
  • povrch chrom
  • DPC Kč 3 850 bez DPH

Technický popis sprchové armatury Modus MD-T:

  • max. provozní teplota: 65°C (příp. pro termickou dezinfekci 80°C, max. 10 min./den)
  • max. výstupní teplota: 38-43 °C (nastavitelná)
  • materiál: tělo z hygienicky nezávadné mosazi
  • povrch: chrom
  • DPC Kč 4 700 bez DPH

Více informací: Ing. Aleš Řezáč, obchodní zástupce Schell pro ČR, ales.rezac@schell.eu, tel.: 602 754 712.

www.schell.eu

About Author

Comments are closed.