Nátěry betonových podlah – ETERNAL stabil, ETERNAL na beton KOMFORT

AUSTIS a.s. vyrábí řadu barev pro nátěry betonových podlah. V nabídce je klasický ETERNAL stabil nebo také moderní výrobek s variabilním použitím ETERNAL na beton KOMFORT.

ETERNAL stabil je vodou ředitelná jednosložková barva na betonové podlahy a jiné vnitřní i venkovní betonové plochy. Je určena k nátěrům betonových podlah garáží, sklepů, chodeb, balkonů, skladišť, venkovních betonových ploch, betonových dlaždic, zámkové dlažby. Je možné ji použít i na jiné podklady, např. anhydritové podlahy či terakotovou dlažbu. ETERNAL stabil tvoří tvrdé matné nátěry s vysokou adhezí k betonu, vysokou odolností oděru a protiskluznými vlastnostmi. Nátěry mají vysokou odolnost povětrnostním vlivům a UV záření a hydroizoační vlastnosti. ETERNAL stabil je certifikovaný pro použití na nátěry určené pro přímý styk s potravinami. Vyrábí se ve čtyřech základních odstínech, lze jej také tónovat do široké škály odstínů dle RAL a NCS. Provádění nátěrů je jednoduché. Vyzrálý suchý betonový podklad se soudržným povrchem se nejprve napenetruje speciálním hloubkovým penetračním prostředkem FORTE penetral. Po zaschnutí penetrace se nanáší ETERNAL stabil vysokotlakým stříkáním, širokým štětcem či nanášecím válečkem. Provádějí se dva až tři nátěry s meziintervalem 4–24 hodin s celkovou spotřebou min. 0,4 kg/m2. Na více namáhaných plochách se provádí silnější nátěr s větší spotřebou. Nátěr je pochozí po 5 hodinách, zcela vytvrzený po 7 dnech.

ETERNAL na beton KOMFORT je vodou ředitelná dvousložková epoxidová nátěrová hmota na betonové podlahy. Výrobek je určen k nátěrům betonových podlah garáží, sklepů, dílen, prodejen, skladišť, výstavních prostor apod. Je vhodný i pro nátěry v chemickém průmyslu a v jaderných zařízeních. Je možné ho použít i k nátěrům anhydritových podlah, vápenocementových a cementových omítek, dřeva, dřevovláknitých, dřevotřískových a sádrokartonových desek, k nátěrům kovů opatřených antikorozním základním nátěrem. ETERNAL na beton KOMFORT je vhodný i na ne zcela vyzrálé betony. Přidáním suché složky ETERNAL křemičité plnivo a promícháním vznikne epoxidová samonivelační hmota, při vyšším podílu suché složky vznikne epoxidový opravný tmel. Nátěry ETERNAL na beton KOMFORT jsou matné, tvrdé, mají protiskluzné vlastnosti, vysokou odolnost oděru a odolávají řadě chemických látek, jsou paropropustné. ETERNAL na beton KOMFORT se vyrábí v bílém a šedém odstínu a lze jej také tónovat dle vzorkovnice RAL.

Přečtěte si:  Výrobky pro nátěry kovů od Eternalu s využitím COOL PROTECT TECHNOLOGY

Před aplikací hmoty ETERNAL na beton KOMFORT je nutné smísit složku A se složkou B. Po správném promíchání se směs pro penetraci ředí 20 % vody nebo pro nátěr max. 10 % vody. Pro přípravu samonivelační hmoty nebo opravného tmelu se směs neředí, přimíchává se ETERNAL křemičité plnivo. Připravenou hmotu je nutné zpracovat do dvou hodin. Vyzrálý suchý betonový podklad se soudržným povrchem se nejprve napenetruje hmotou ETERNAL na beton KOMFORT přiředěnou pro penetraci, po šesti hodinách se provádějí 2–3 nátěry neředěnou barvou s meziintervalem 24 hodin, případně samonivelační úprava. Celková spotřeba hmoty na nátěr je min. 0,4 kg/m2, spotřeba hmoty na samonivelační úpravu je 1,1 kg/m2 + 1,1 kg/m2 suché složky. Nátěr je pochozí po 24 hodinách, zcela vytvrzený po 7 dnech.

www.barvy-eternal.cz

About Author

Comments are closed.