UZIN FusionTec – nová dimenze stěrkovacích hmot

Společnost UZIN představila svou nejnovější řadu výrobků pod názvem FusionTec. Tato průkopnická technologie pojiv otevírá cestu nejmodernějším stěrkovacím hmotám a tenkým potěrům. Spojuje v sobě charakter nízkého pnutí s rychlou připraveností k pokládce a boduje ekologickými výhodami.

Moderní řada výrobků UZIN FusionTec vychází z dlouholetých zkušeností a rozvíjí vysoce kvalitní zpracovatelské vlastnosti v rukou řemeslníků pro optimální výsledky při všech požadavcích. Díky technickým parametrům, zpracovatelským vlastnostem a ekologickým výhodám výrobků UZIN FusionTec utváříme budoucnost technologie nivelačních hmot.

Nový rozměr pro podlahy, řemeslníky i přírodu

  • Všestranný kompletní sortiment splní každý požadavek na stavbě.
  • Prakticky bez pnutí – ideální pro renovace a modernizace podkladů.
  • Spolehlivá připravenost k pokládce – i při vyšších tloušťkách vrstev nebo nepříznivých klimatických podmínkách.

Nové nivelační hmoty, stěrkové hmoty a tenkovrstvé potěry UZIN Fusion-Tec jsou prakticky bez pnutí a jsou ideální pro použití na podkladech pro renovace a modernizace. I při vyšších tloušťkách vrstev a nepříznivých klimatických podmínkách vyniká tento sortiment bezpečnou a rychlou připraveností k pokládce. Kompletní sortiment UZIN FusionTec je speciálně navržen pro širokou škálu aplikací a splňuje téměř všechny požadavky na stavbě v obvyklé kvalitě UZIN.

Při zpracování

  • Dokonalé propojení;
  • homogenní vzhled povrchu bez šmouh;
  • pro všechny typy podlah;
  • možnost čerpání pro ergonomické zpracování;
  • standardní hmotnost 20 kg pro ergonomickou manipulaci;
  • extrémně dlouhá otevřená doba, ideální pro velké plochy a velké tloušťky vrstev.

Za každými dveřmi se skrývá nový projekt s konkrétními požadavky. Ne nadarmo máme s technologií pojiv UZIN FusionTec ten správný výrobek pro každý požadavek, každou podlahu, každou krytinu. Obsah kompaktních 20kg pytlů se rychle promíchá v homogenní hmotu – i u tenkých potěrů se vzhledem povrchu bez šmouh. Ať už je kladen důraz na vysokou tloušťku vrstvy tenkých potěrů nebo na dlouhou dobu zpracování, čerpatelnost a mimořádně dobré vyrovnání vyrovnávacích hmot – pokládka s technologií UZIN FusionTec odvede svou práci.

Ekologie

  • Úspora CO2 v průměru 25 % ve srovnání s cementovými vyrovnávacími hmotami, v některých případech dokonce až 39 %.
  • Výrobky bez označení výstražnými symboly nebezpečných látek (s výjimkou UZIN NC 587).

Kromě vysoce kvalitních zpracovatelských vlastností se nový UZIN FusionTec zaměřuje na výrobky šetrné k životnímu prostředí a trvale udržitelnou činnost. Chceme svými výrobky bez označení výstražnými symboly nebezpečných látek něco změnit, aniž bychom se vzdali obvyklé kvality UZIN. Úspory CO2 v průměru o 25 %, a v některých případech dokonce o 39 % ve srovnání s cementovými tenkovrstvými potěry a běžnými cementovými stěrkovými hmotami to jasně ukazují. Pro ideální konzistenci potřebujeme také méně vody – to znamená úsporné využití vodních zdrojů a další příspěvek k pozitivní ekologické bilanci.

Kompletní řada UZIN FusionTec

Optimální řešení pro každou aplikaci
Výrobky UZIN FusionTec jsou předzvěstí další dimenze stěrkovacích hmot. Nově vyvinutá technologie pojiv je nejinovativnější a nejmodernější svého druhu. V kombinaci s kompletní řadou stěrkových hmot a tenkovrstvých potěrů existuje „ideální řešení“ pro každou aplikaci.

Nivelační a stěrkovací hmoty – vyrovnávání podlah šlape jako hodinky

Vyrovnávání nerovností jednoduše a efektivně – se systémem UZIN FusionTec je vyrovnávání nerovností hračkou. I u těch nejkritičtějších podkladů je vlákny vyztužená nivelační hmota absolutním řešením problémů. Rovná, pružná a hladká samonivelační a stěrkovací hmota se snadno používá. Vyhlazení povrchu pomocí UZIN FusionTec je bezproblémovou záležitostí během několika minut a nabízí ten správný podklad pro každou podlahovou krytinu a parkety.

UZIN NC 580 – FUSIONTEC prémiová nivelační hmota

Nová prémiová nivelační hmota UZIN NC 580 je vyrovnávací hmotou v sortimentu UZIN, která kombinuje nejvyšší nosnost, univerzální použití a nejrychlejší schnutí pro všechny běžné dřevěné podlahy a podlahové krytiny. Dosahuje pevnostní třídy C40-F10 a je vhodná pro pojezd průmyslovými vozíky od tloušťky vrstvy 3 mm. Univerzální nivelační hmotu lze použít všude a nemá téměř žádná omezení.

UZIN NC 570 – FUSIONTEC univerzální nivelační hmota

Nová univerzální nivelační hmota FusionTec UZIN NC 570 s pevnostní třídou C35-F7 je vhodná pro širokou škálu aplikací pro všechny běžné dřevěné podlahy a podlahové krytiny na všech standardních stavebních površích, včetně povrchů vystavených poněkud vyššímu zatížení, např. v nemocnicích, nákupních centrech apod.

Další z řady FusionTec – UZIN NC 550 a UZIN NC 560 již v období podzim/ zima 2024/2025.

Tenké potěry pro větší tloušťky vrstev

Díky hrubšímu zrnu jsou tenkovrstvé potěry UZIN FusionTec pro vysoké tloušťky vrstev ideální pro použití tam, kde chybí stavební výška a nosnost. Díky rychlé připravenosti k zakrytí a ekologickým výhodám jsou navíc budoucností pokládky podlah.

UZIN NC 587 FUSIONTEC připojený tenký potěr

Tenkým potěrem UZIN NC 587, který byl uveden na trh v dubnu 2023 pod dřívějším názvem UZIN NC 577, byl sortiment rozšířen o výrobek, který je extrémně rychle připraven k zakrytí a dokáže překonat takové výzvy, jako jsou opožděné zahájení stavby, nezměněný termín dokončení a stále rychlejší postup. Dosahuje pevnostní třídy C40-F10 a je připraven k zakrytí jakékoliv vrstvy již za 48 hodin při tloušťce vrstvy až 50 mm.

UZIN NC 567 – FUSIONTEC tenký potěr

Při renovacích a rekonstrukcích jsou stále žádanější tenkovrstvé konstrukční systémy – ať už v kombinaci s podlahovým vytápěním, nebo bez něj. Nový, téměř bez pnutí používaný tenký potěr FusionTec UZIN NC 567 těmto požadavkům ideálně vyhovuje. Dosahuje pevnostní třídy C30-F5 a je vhodný pro výrobu pojených potěrů 3–50 mm a plovoucích potěrů 20–50 mm. Je připraven k pokládce za 5 dní na 10 mm tloušťky vrstvy. UZIN NC 567 je rovněž součástí systému tenkých potěrů UZIN Turbolight® System CA jako podkladní vrstva.

Nová dimenze v technologii pojiv je tady. Velký výběr vysoce kvalitních stěrkovacích hmot a tenkých potěrů pro každý případ otevírá nové možnosti pro profesionální pokládku podlah.

www.uzin.cz

About Author

Comments are closed.