Životnost dřevěné fasády prodlouží Luxol Originál AQUA

Dřevěné obložení je oblíbeným řešením obkladů fasády domu. Dřevěné prvky jsou však často vystavovány nepříznivým přírodním podmínkám, které jim tak mohou značně zkrátit životnost, a proto může neošetřené dřevo časem zešednout. Někdy je vyšisování barvy architektonický záměr. Pokud ale chceme původní odstín zachovat, je důležité věnovat obložení správnou péči. Dřevo tak můžeme před povětrnostními vlivy a UV zářením ochránit pomocí nátěru tenkovrstvé olejové lazury Luxol Originál AQUA.

Předtím, než s nátěrem začneme, je nezbytné povrch fasády důkladně připravit. Nejdříve je třeba dřevo zbavit všech nečistot. Toho nejlépe docílíme vysokotlakovým čističem, který všechnu špínu odstraní. Po zaschnutí plochu zbrousíme úhlovou bruskou s hrncovým kartáčem a odstraníme tmavé a znečištěné oblasti. Jako alternativu můžeme použít mosazný drátěný kartáč. Aby nový nátěr mohl dobře přilnout, zbroušené dřevo očistíme od prachu a pilin.

Před samotným natíráním je důležité lazuru Luxol Originál AQUA pořádně promíchat a poté můžeme začít s aplikací štětcem po směru vláken dřeva. Po prvním nátěru necháme povrch důkladně oschnout, a to přibližně 4 až 8 hodin v závislosti na okolní teplotě a vlhkosti vzduchu. Pro dokonalý výsledek je možné povrch znovu přebrousit. Poté aplikujeme další nátěr. Pro dlouhodobou ochranu jsou doporučeny 2–3 vrstvy. Samotný povrch proschne po 12 hodinách.

www.luxol.cz

Přečtěte si:  Tenkovrstvá lazura Xyladecor Protect 2v1

About Author

Comments are closed.