ETERNAL: jak odstranit plísně v interiéru

Jak na plísně a jiné nežádoucí mikroorganismy v koutech místností, za nábytkem a u oken? Vhodné řešení představují moderní nátěrové hmoty. Vyřeší také vlhké a chladné stěny, kde se vzhledem ke kondenzaci vlhkosti tomuto napadení daří.

Z míst zasažených plísněmi je třeba toto biologické napadení nejprve mechanicky odstranit za vlhka, oškrábáním nebo umytím houbou, aby se spory nešířily do okolí. Po řádném proschnutí podkladu následuje aplikace likvidačního prostředku ETERNAL odstraňovač plísní.

ETERNAL odstraňovač plísní se nanáší nejlépe štětcem nebo válečkem, pro lokální aplikaci lze použít i rozprašovač. Napadený podklad je třeba přípravkem co nejlépe prosytit, aby účinné látky pronikly co nejhlouběji do podkladu, a zasáhly tak i podhoubí plísní. Ošetřený podklad doporučujeme po zaschnutí přípravku co nejdříve opatřit nátěrem odolávajícím plísním, např. interiérovou barvou ETERNAL IN steril.

ETERNAL IN steril je nutné před použitím řádně promíchat. Pro nanášení štětkou je možné jej přiředit destilovanou nebo demineralizovanou vodou, max. 20 % vody, pro nanášení válečkem max. 10 % vody, pro aplikaci bezvzduchovým vysokotlakým stříkáním se neředí. Nátěr se provádí při teplotě okolí a podkladu v rozmezí 5 až 25 °C. Druhý nátěr je možné provést po zaschnutí prvního. Udržovací nátěry lze na ty původní provedené barvou ETERNAL IN steril aplikovat bez nutnosti odstranění původního nátěru.

V úvodu zmíněnou kondenzaci vlhkosti na chladných stěnách (tepelné mosty) a tvorbu příznivých podmínek pro růst biotického napadení lze řešit termoizolační interiérovou barvou ETERNAL IN Thermo použitou na inkriminovaná místa.

Přečtěte si:  Nátěry betonových podlah - ETERNAL stabil, ETERNAL na beton KOMFORT

Princip fungování nátěru ETERNAL IN steril:

 

Podrobnosti o těchto výrobcích firmy AUSTIS a.s. najdete na www.barvy-eternal.cz

About Author

Comments are closed.