Masivní podlaha FEELWOOD z kanadského modřínu

Kanadský modřín pochází z oblastí na západě Kanady, zejména z Britské Kolumbie, kde převládají klimatické podmínky vedoucí k růstu stromů s hustými letokruhy a malými suky. Má atraktivní kresbu dřeva s paletou teplých barev, která se pohybuje od světle žluté až po sytě zlatý tón. Dodává projektům přirozený vzhled, který umí zaujmout. Jeho teplá barva a nápadná kresba dodají každé podlaze přirozenou krásu a přírodní atmosféru. Modřín svou strukturou přirozeně ladí s interiéry srubů a roubenek, ale dokáže výborně doplnit i kombinaci moderních stavebních materiálů – betonu, kovu a skla.

Díky velmi vysoké hustotě kolem 600 kg/m³ vykazuje kanadský modřín mimořádnou stabilitu a pevnost. Oblasti jeho pěstování v Britské Kolumbii leží ve stejné zeměpisné šířce jako oblasti, kde roste modřín sibiřský, který byl v posledních desetiletích značně rozšířen a hojně využíván. Kanadský modřín roste v podobných klimatických podmínkách a je co do hustoty letokruhů a tvrdosti s tím sibiřským naprosto srovnatelný.

Kanadský modřín, který dováží SECA, pochází 100% z lesních provozů a pil, které jsou certifikovány společností Forest Stewardship Council (FSC). To jenom podtrhuje udržitelnost a ochranu životního prostředí při zadávání veřejných zakázek.

www.feelwood.cz

Přečtěte si:  Vinylová podlahovina Primus - novinka v sortimentu Koberce Breno

About Author

Comments are closed.