SANAKRYL TOP Thermo – novinka pro funkční nátěry plochých střech

V dnešní době klimatických změn se klade stále větší důraz na zateplení staveb proti úniku tepla a snížení tepelných ztrát. Se zvyšujícím se počtem tropických dní a nocí, které zasahují již i střední Evropu, je nutné se zaměřit i na snížení spotřeby energií vydaných na ochlazování vnitřních prostorů staveb. Na stěnách poslouží již uplatněný ETICS zateplovací systém, střešní konstrukce nových budov se řeší různými sendvičovými systémy s tepelnou izolací. Problémy ale mohou nastat u starších budov, bytových domů, skladů a jiných staveb, kde se v době jejich vzniku problém tepelných ztrát a nákladů na vytápění či chlazení tolik neřešil.

Zde nezbývá, než přistoupit k rozsáhlé a velmi nákladné rekonstrukci střešního pláště, umístění dodatečné izolace a výměně střešní krytiny. Společnost AUSTIS a.s. nabízí alternativní řešení formou nátěru starších střešních krytin výrobkem SANAKRYL TOP Thermo.

SANAKRYL TOP Thermo je jednosložková vodou ředitelná hydroizolační hmota s termoizolačními vlastnostmi. Tato hydroizolační hmota je naplněna speciálním tepelněizolačním plnivem, tvořeným mikroskopickými dutými skleněnými kuličkami, obsahujícími velmi zředěný vzduch. Jejich povrch výborně odráží tepelné záření, zatímco zředěný vzduch je téměř dokonalým izolantem. Po nanesení termoizolační barvy na střešní krytinu se kuličky vlivem sesychání k sobě přiblíží, a vytvoří tak potřebnou izolační vrstvu. Čím je tato vrstva silnější, tím obsahuje více izolačních mikrokuliček a tím vyšší je potom i izolační efekt.

SANAKRYL TOP Thermo, RAL 7004.
Výrobek lze aplikovat také stříkacím zařízením.

SANAKRYL TOP Thermo se nanáší na podklad v jedné vrstvě jako ochranný a obnovovací nátěr se spotřebou 0,4–0,9 kg/m². Ochranný nátěr lze s výhodou použít i pro nátěry nové a starší PUR střešní izolace, kde je doporučena spotřeba 0,9 kg/m². V případě aplikace jako hydroizolační nátěr činí spotřeba 2,2–2,7 kg. V tomto případě se nanášejí tři vrstvy hmoty a mezi první a druhou vrstvu se vloží polypropylenová výztužná tkanina. Třetí pojistná vrstva se nanáší po zaschnutí souvrství asi po 24 hodinách.

Přečtěte si:  ETERNAL mořidlo na beton - k oživení, zabarvení a sjednocení vzhledu betonových ploch

SANAKRYL TOP Thermo se na podklad nanáší štětkou nebo válečkem, lze použít i vysokotlaké bezvzduchové stříkací zařízení s odpovídajícím tlakem a parametry trysky.

Vyrábí se v odstínu šedá RAL 7004.

Podrobnosti o materiálu, jeho použití a typu vhodného stříkacího zařízení najdete na www.barvy-eternal.cz.

About Author

Comments are closed.